Frank Leemans

vader – grootvader – partner – verteller – fantast – kunstenaar – uitvinder – creatieve duizendpoot – problem solver – sportleraar …

“Leve de imperfectie”

Oude materialen scheppen voor mij nieuwe mogelijkheden en transformeren eender welke ruimte tot een warme bewoonbare thuis met een nieuwe ziel.

Ik bied creatieve oplossingen voor een interieurvraagstuk of een kunstwerk op maat.

Mijn verhaal

Twintig jaar ben ik, als ik mijn eerste huis huur voor 600 oude Belgische franken per maand (zo’n 15€). Er was echter nog een boel werk aan, maar ik zette er dankbaar mijn eerste “renovatie stappen” en ontdekte dat dit werk mij veel voldoening schonk.

De aankomende geboorte van mijn eerste kind bracht me naar Bokrijk, waar ik al de wiegen die er te vinden waren ging tekenen. Hieruit ontstond mijn eerste werkstuk. Een wieg voor de kinderen. Later volgde een commode, opbergrekken en kleine kastjes in Engelse stijl.

De bouw van een eerste huis kwam steeds dichter bij en ontstond onder begeleiding van een architect uit de Steinerschool.

Een tweede start

Een scheiding bracht me uiteindelijk naar Bonheiden waar een tweede grote uitdaging stond te wachten: een oude camping omtoveren tot een nieuwe thuis. Ik besliste om ook hier alles zelf te gaan bouwen.

Ik doe de dingen al eens graag omgekeerd en dus ging ik, na het aankopen van tweedehandsramen, op zoek naar een architect. Overal waar mogelijk werden oude materialen gereïntegreerd in het bouwproces.

Aan dit hele proces leek een plots einde te komen toen mijn zoon verdween. Enkel schrijven kon me in eerste instantie nog overeind houden. Het zijn uiteindelijk mijn vrienden geweest die me terug van de schrijftafel naar de werf brachten.

Van vlucht naar betekenis

Waar de eerste jaren meer leken op een vlucht in praktische handelen, werd gaandeweg een nieuw proces ingeleid: betekenis geven aan dàt wat je maakt.

Een 7 jarige opleiding tekenen en schilderen aan de academie te Mortsel vormden destijds al een basis. Nadat een vriend mij toonde hoe je moet lassen, ontdekte ik deze nieuwe wereld met de eindeloze mogelijkheden van metaal. De schroothandel werd mijn snoepwinkel en de kringwinkel mijn traiteur. Ik hou van dingen die al geleefd hebben en de verhalen die ze vertellen.

Hoe het werkt:

Er zijn verschillende mogelijkheden waarvoor je mij kan inschakelen en hier onder zie je welke.

Bestaand design & kunst

Dingen die ik ontworpen heb en te koop zijn via de website, in het atelier of op een tentoonstelling.

Probleem? Oplossing!

Ik kom bij jou kijken en help je een interieurvraagstuk op te lossen door out of the box te denken.

Design & kunst op maat

Je kan een persoonlijk verhaal in kunst laten vertalen of iemand een persoonlijk cadeau schenken.

Werken vanuit mijn atelier

Wat ik doe en creeër gebeurt allemaal of voornamelijk in mijn atelier in Bonheiden. Je kan altijd een kijkje komen nemen, maar wel enkel op afspraak.